Препоръчани

Най-нови

Масло от Жожоба, 50 мл

Цена: 14.00лв.
Крайна цена: 14.00лв.
Марка:  Freen
Код на продукт:  BOIL12
Наличност:  Не е налично
0 оценки  (0 оценки)   |   Оценете

Съставки /INCI/: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil *

* 100% натурално органично масло от жожоба

Състав: Маслото от жожоба всъщност е течен восък, който бързо и изцяло попива и не оставя мазни следи по кожата. При температура под 15 градуса се втърдява, а при стайна възвръща първоначалния си вид. Това масло е много устойчиво на окисление, т. к. не съдържа триглицериди и на практика не гранясва, което се дължи на голямото съдържание на витамин Е в него.

Аромат: Лек и приятен, на ядки. С лека копринена текстура.

Произход: Перу

Получаване: Студено пресоване на семената на растението.

Действие: Маслото от Жожоба има регенериращо, успокояващо, овлажняващо и противовъзпалително действие. Подходящо за всеки тип кожа. Подобрява състоянието на скалпа и косата. Не предизвиква дразнене и алергични реакции.

Редовната му употреба помага да се подмлади уморената и отпусната кожа, предотвратява дехидратацията и стареенето на кожата, премахва бръчките и предотвратява появата на нови. Добре е да се ползва за грижа за кожата след бръснене. То е отличен хидратант за косата и балансира мастната секреция. Може да се използва при стрии, леки наранявания, слънчеви изгаряния, акне. Маслото от жожоба омекотява болезнени прояви и сърбеж при дерматит, псориазис, екзема. Особено ефективно е използването на масло от жожоба за грижа за деликатната кожа на новородени при протриване, обриви, суха и лющеща се кожа. То образува защитен филм, който предпазва кожата на бебето по време на употреба на памперси.

Начин на приложение: Нанасяйте сутрин и вечер, за да ревитализирате кожата си. За да омекотите и хидратирате кожата си, вземете ароматна вана с добавяне на масло от жожоба. Идеално е за почистване на грим.

Използва се чисто или в комбинация с почти всички етерични масла. Смесва се добре с всички базови масла /най - често като 10% разтвор/ и служи като естествен консервант.

Съхранение: Да не се излага на пряка слънчева светлина, да се съхранява на хладно и проветриво място. Не се съхранява в хладилник.

 

Количество: 50 мл

 

Оценете

Вашето име:
Вашето мнение:
Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:



Подобни продукти

Промоции